Mit fotoalbum - her kan du se, hvad jeg har fremstillet gennem årene!

8. juli 2010

Inaktivitet og håndarbejde

Jeg er lige kommet hjem fra et besøg hos min mor, som fyldte 87 i går! Jeg besøger hende, så ofte det er muligt, men da hun bor i Sønderborg og jeg i Nyborg, går der jo alligevel et stykke tid mellem besøgene.

Til gengæld bliver jeg gerne dernede i 3-4 dage. Da hun bor på 1. sal, sidder vi meget af tiden i hendes stue, for de lange traveture, som vi havde mange af før i tiden, bliver der efterhånden færre af, og interesser har min mor ikke ret mange af mere. Jeg pakker så gerne en del håndarbejde i kufferten, så er det lidt nemmere at klare de manglende aktiviteter.

Denne gang havde jeg taget nogle nøgler garn med, som jeg for et stykke tid siden købte til en barnetrøje, som jeg havde fundet mønsteret til i et DROPS strikkehæfte.


Det er selvfølgelig også til den kommende baby, men jeg strikker den dog i str. 12-18 mdr., så det har ingen hastværk med at få den færdig. Jeg nåede alligevel at strikke et godt stykke, men nu får resten også lov til at ligge til senere. Der er en masse andet, jeg skal have gjort færdigt først.

Garnet er også fra Drops, og jeg synes, det giver en sjov og anderledes effekt ved at strikke striber skiftevis med ensfarvet garn:


Rigtig gættet: Jeg er vild med at lave ting til babyer, og jeg glæder mig helt vildt, til min dejlige niece skal nedkomme om ca. 2 uger!

6. juli 2010

Hæklede hagesmækker

Jeg har altid en masse garnrester liggende fra forskellige strikkeprojekter, og forleden fandt jeg alle mine bomuldsrester frem, så jeg kunne hækle et par hagesmækker til den kommende baby.

Det endte med, at jeg kunne lave 6 stk. i hver sin farve - 5 med bindebånd og 1 med knap. Den sidste havde jeg kun lige garn nok til, så her måtte bindebåndene undværes.


Mønsteret er det gode gammeldags, som jeg også hæklede til mine egne børn for en menneskealder siden. Jeg fandt opskriften i Hendes Verden.

4. juli 2010

Pusletæppe

Pusletæppet, som jeg startede på for snart en måned siden, er nu endelig blevet færdigt. Tæppet er med fleecebagside og uden mellemfoer, så det er blødt og lækkert at svøbe om den kommende baby, når hun inden længe melder sin ankomst:

Fødselsdagsgave til veninde

En veninde havde inviteret os til fødselsdagsbrunch i dag, og i den anledning skulle hun selvfølgelig have en gave. Jeg skulle selvfølgelig købe en lille gave til hende, men syntes selv, jeg var fuldstændig tom for ideer (det skyldes måske varmen).

I forgårs fik jeg så den ide, at jeg hurtigt kunne sy hende en "quilters skraldespand". Jeg var kommet i tanker om, at hun tit har "pippet" for at få sådan en tingest.

Så gik jeg omgående i gang, og i går aftes var skraldespanden (eller rettere sagt trevlespanden) så klar til aflevering:


Jeg puttede en ekstra lille gave i og i formiddags kunne fødselaren så modtage pakken.

Det blev en rigtig dejlig og hyggelig brunch, og hjemme igen blev badetøjet hurtigt pakket, så vi kunne cykle ned til Storebælt for at blive afsvalet i det dejligt kølige vand!

1. juli 2010

Student 2010

Det er et stykke tid siden, jeg har skrevet noget i min blog, men grunden er den, at jeg hele sidste uge har opholdt mig i Jylland. Den 22. juli blev mit ældste barnebarn, Mette, student og efter den vel overstående eksamen, havde hendes oldemor (min mor) fået tildelt æren af at placere den eftertragtede hue på hendes hoved.


Det var en glad Mette, der efter 3 års slid nu kunne se frem til en velfortjent sommerferie. Først skulle festlighederne omkring begivenheden dog overstås.

Torsdag var hele holdet på den obligatoriske lastvognstur, og om eftermiddagen nåede de så Mettes adresse, hvor vi havde forberedt deres ankomst med lidt mundgodt.


Det var en fornøjelse at opleve sådan en flok glade og søde unge mennesker på slap line. De hyggede sig en halv times tid, hvor turen i den pyntede lastbil herefter fortsatte til næste destination på ruten.


Fredag formiddag skulle vi så alle til dimission, og det blev en flot og højtidelig oplevelse. Her fik studenterne udleveret deres eksamensbevis, og rektor gav dem et par kloge ord med på vejen.


Fredag aften var der dækket op til fest i boligområdets festlokale, og her kunne hele familien nyde nogle dejlige timer sammen, inden vi igen vendte næsen hjem mod Fyn.