Mit fotoalbum - her kan du se, hvad jeg har fremstillet gennem årene!

29. februar 2012

Marathonsyning og besøg hos Bali Quilt

Mandag formiddag mødtes vi 5 piger fra Fyngruppen hos Lone, hvor vi startede med en lækker brunch:

Herefter blev stuen taget i brug som systue, og så gik vi ellers i gang med vore forskellige projekter.

Efter en let frokost, kørte vi en tur over Storebæltsbroen til Bali Quilt i Korsør, hvor der blev kigget, snakket og købt nogle af Lailas fine stoffer samt lidt godt tilbehør:

Laila i sin butik
Mætte af indtryk og med indkøbsposerne godt fyldte, vendte vi igen hjem til Fyn for at fortsætte med vores egentlig formål, nemlig at sy:

Mette dybt koncentreret ved fru Pfaff
Hvad mon de to "svigermødre" pønser på?
Vi skulle selvfølgelig også have aftensmad, og her havde Lone fremtryllet en dejlig Moussaka, og vi fortsatte med at sy til hen på aftenen, hvor vi kørte hver til sit - dvs. Kirsten og jeg kørte hjem til os, idet hun skulle bo og sy hos mig et par dage.

Vi fik vores stue "ommøbleret" til systue, så min bedre halvdel tilbragte en stor del af tiden i sit eget "legeværelse", da han vist ikke følte sig helt hjemme i de "nye" omgivelser.

Min stue omdannet til systue
Vi syede og syede, og da vi havde spist aftensmad, skulle stuen hurtigt ryddes, idet jeg havde været så letsindig og melde mig som værtinde til et Tupperwareparty!


Det blev nu en ret hyggelig aften, hvor der da også blev handlet en smule. Nu var vi efterhånden godt fyldt op med indtryk og ret så trætte. Kirstens forkølelse blev værre og værre, og efter en nats søvn, var det så meningen, at vi igen ville sy et par timer, men Kirsten havde det rigtig dårligt og valgte i stedet for at køre hjem i til sin seng. God bedring Kirsten!

Det var et par fantastiske dage i patchworkens tegn, og hvor får man dog lavet en masse, når man udelukkende kan koncentrere sig om at sy.

Jeg blev næsten færdig med en top til et slumretæppe. Det er dog endnu en hemmelighed, så der bliver ikke vist noget, før det er færdigt og afleveret til rette vedkommende!

25. februar 2012

Et nyt projekt

Ældstesønnen har meddelt, at han pr. 1. april har fast bopæl i Nuuk, Grønland! Da han jo flytter så langt nordpå, må han hellere få et tæppe med, som han kan varme sig med, når vinteren bider til deroppe! Så kan han jo sende en venlig tanke til sin mor, som garanteret savner ham helt vildt!
Jeg håber, jeg kan nå at få det færdigt, inden han rejser, for der er jo et stykke vej igen:

18. februar 2012

Nederdel til Nana

....hvis hun ellers kan passe den!

For lang tid siden fik jeg nogle rester babyfløjl fra Lone, som hun havde til overs fra en nederdel, hun havde syet til sit barnebarn. Allerede den gang klippede jeg stof til den lille nederdel, men så blev det ikke rigtig til mere. Nu er den endelig færdigsyet, og så er det jo spørgsmålet, om Nana allerede er vokset ud af den:


Skulle det være tilfældet, må mor Trine jo gemme den til en anden god gang, eller forære den til en eller anden, der kan bruge den!

13. februar 2012

Garnparty

Jeg har været på garnparty sammen med Kirsten og Anne fra min UFO-sygruppe i dag (i skrivende stund har klokken passeret midnat, så det var faktisk i går!)! Lene (http://fynpige.blogspot.com/) havde inviteret Rasmilla Garn på besøg, og Mette inviterede så mig og veninderne.

Arrangementet foregik på Svendborg Gymnasium, hvor ca. 65 strikkeglade damer i nogle timer kunne svælge i alle de lækre fristelser! Ikke kun strikbare fristelser, men også 2 lækre kageborde til fri afbenyttelse!

Det blev nu ikke til det helt store indkøb, da jeg ikke rigtig kunne finde en model til en trøje, jeg gerne vil strikke til mig selv. Den skulle jeg nok have fundet hjemmefra.

Det blev dog til garn og mønster til 2 sjaler samt nogle supersøde bændler til at sy i strik til børnebørnene:

Mine indkøb
Et kig ud over lokalet
Dybt koncentrerede damer
- og et skønt kagebord
Jeg er den lykkelige ejer af sådan en tingest, man kan vinde garn op på, så efter aftensmaden fik jeg hurtigt taget hul på det blå garn, så jeg kunne komme i gang med at strikke:


Det er et noget kompliceret mønster - ikke, fordi det er svært at strikke, men fordi man er nødt til hele tiden at koncentrere sig om at strikke maskerne rigtigt, så tørklædet ender med at blive et fnuglet sjal med et yndigt hulmønster.

Det var en rigtig hyggelig tur, og så blev den slet ikke så dyr som frygtet....!

11. februar 2012

Vinterbadning når det er bedst

Efter en lang periode, hvor jeg ikke har været i vandet, syntes jeg efterhånden, at nu kunne det være nok med den forkølelse, så i dag måtte det briste eller bære.

Der har i et godt stykke tid været is i vandet, så jeg skulle jo gerne nå at bade i det, inden isen forsvinder igen - og det gør den lige så snart, vinden går i vest. Det nåede jeg så endelig i dag - først en lille snak og lidt til halsen med de andre i omklædningsrummet. Herefter en tur i saunaen, og endelig ud i grødisen.

Det er en vildt fantastisk oplevelse! Så forstår man bedre, hvorfor flere og flere vælger at vinterbade! Jeg har før prøvet at bade mellem isflager, men det er første gang, hvor der var grødis helt ned til bunden, og store isflager, der sejlede rundt omkring én.

Her lige et lille kig langs med stranden mod vores sommerbro:


En anden sjov oplevelse ved at bade i grødis er, at det ikke føles nær så koldt, som vandet alene. Det prikler på huden, så det føles som at bade i danskvand! Pudsig fornemmelse og en god grund mere til at vinterbade! Det er bare SÅ fedt!

10. februar 2012

Så kom der endelig knapper i


- endelig færdige med knapper og det hele! Efter næsten en hel uges sløvhed på grund af voldsom forkølelse, har jeg nu endelig fået taget mig sammen til at lave lidt igen - jeg fik da i hvert fald syet trykknapper og knapper i, mens fjernsynet kørte X-factor!

Knappernes farve passer selvfølgelig til pingvinernes næb på lommerne!