Mit fotoalbum - her kan du se, hvad jeg har fremstillet gennem årene!

22. marts 2010

Et lille tilbageblik på lørdagens øl-oplevelser

I lørdags var jeg til generalforsamling i Danske Ølentusiater. En organisation, min mand og jeg har været medlemmer i siden 2005. Det var, som sædvanlig, en spændende dag med masser af nye øl-oplevelser.

Om formiddagen var der ølsmagning, hvor man kunne smage en masse forskellige øl fra fynske bryggerier. For mit vedkommende blev det nu kun til 4, da jeg skulle sidde ved tjek-ind hele formiddagen. Jeg faldt helt og aldeles for Midtfyns Bryghus's Chili Tripel, som senere på dagen viste sig at blive kåret som årets ølnyhed.


Årets bryggeri skulle også kåres, og her gik titlen i år til 2 bryggerier. Der var nemlig stemmelighed. Vinderne blev bryggerierne Mikkeller og Hornbeer.
Om aftenen var der et spændende foredrag under emnet "Øl gennem 7000 år" med tilhørende ølsmagning, hvor vi kunne teste en række mere eller mindre velsmagende øl. Hele arsenalet minus en enkelt ses her:


Det var en rigtig spændende dag, men også meget arbejde, da jeg for 5 år i træk var fast hjælper ved arrangementet. Derfor var det ikke de store mængder, jeg smagte af de forskellige øl, så jeg var både ædru og træt, da jeg igen var hjemme.

Næste spændende arrangement, som min mand og jeg skal deltage i, bliver Ølfestival 2010 i København den 8. maj. Det er første gang, jeg skal opleve en af de helt store arrangementer i Danske Ølentusiaster. Den dag er det vist bedst, at lade bilen blive hjemme!

Det er virkelig en helt ny og spændende verden af smagsoplevelser, efterhånden som man lærer de forskellige øltyper at kende. Jeg må tilstå, at mit rødvinsniveau er sunket adskillige grader, siden jeg fandt ud af, at jeg faktisk meget bedre kan lide en god øl både til hygge og til mad. Hvilken slags øl afhænger helt af situationen.

Højt skum!

1 kommentar:

  1. Det lyder spændende med alle de mange forskellige øl og der kommer flere og flere kan jeg se på ølhylden i Kvickly.
    Hilsen Esther

    SvarSlet