Mit fotoalbum - her kan du se, hvad jeg har fremstillet gennem årene!

11. september 2012

Minicruise til Oslo

Vi havde givet vores bonusbarnebarn Nicolai et minicruise til Oslo i fødselsdagsgave, og i weekenden tog vi så - kun Nicolai og os to gamle -  af sted med DFDS Seaways:


Michael og jeg har nu været på minicruise med DFDS Seaways 7 gange - en enkelt gang har vi været i Colchester, England og det er nu 6. gang, vi har taget turen til Oslo.

Sejlturen med Pearl Seaways er en lige stor oplevelse hver gang. Vi elsker simpelthen turen op gennem Oslofjorden med alle de bugter og småøer på begge sider.

Vi havde selv taget mad med til udrejsen, og den nød vi i den mikroskopiske kahyt. Bagefter tog Nicolai og Michael en tur i skibets indendørs svømmepøl og spa.

For første gang måtte vi dog "hygge os" med en stiv kuling på udturen. Nicolai måtte lige ofre aftensmaden, med det værste stykke over det åbne vand sov vi os dog fra, og næste morgen ankom vi  til Oslo efter endnu en gang at have nydt den skønne indsejling gennem fjorden:
Vi havde hjemmefra bestemt, hvad vi ville bruge de 7 timers ophold i Oslo til, så denne gang var valget faldet på et besøg på Akerhus Slot og fæstningsværket. På området er der et museum, vi gerne ville se, men det var desværre lukket, så det må vi have til gode til næste gang.


Bagefter gik vi ind til hovedstrøget Carl Johan Gate. Der var livlig trafik, da der var markedsdag, så der var masser af butikker, der var trukket uden døre. Der blev dog intet købt, for med de priser, vil jeg hellere handle herhjemme!

Michael satte sig i en udendørs café og nød en cola, mens Nicolai og jeg travede op til kongeslottet, så Nicolai kunne se, hvor det norske kongepar bor.


Jeg har ikke taget fotos af selv slottet, for det var under udvendig renovering, så der var overfyldt med stilladser og byggematerialer. Dette foto har jeg derfor nappet fra Wikipedia:


På vej tilbage holdt vi lige et lille hvil ved et flot springvand:


Nu var det efterhånden blevet frokosttid, og vi var godt sultne og også en smule trætte i fødderne. Vi fandt det store indkøbscenter, hvor vi har været flere gange før, hvor vi vidste, vi kunne få et let måltid til en forholdsvis rimelig pris.

En times tid senere travede vi mod havnen igen, men inden vi skulle om bord igen, gjorde vi holdt ved det nye, spændende operahus. Med en forholdsvis ny diskusprolaps havde jeg ikke den store lyst til at bestige huset, men Michael og Nicolai tog turen helt op, hvor der er en flot udsigt over fjorden og Oslos skyline i den modsatte side!I vandet lige neden for operahuset står denne statue som skal symbolisere et isbjerg:


Pearl Seaways ser lidt lille ud heroppefra med det store krydstogtskib liggende foran:

<

Så gik rejsen den modsatte vej - denne gang dog i mere roligt vejr, hvor vi med god appetit kunne nyde den velassorterede buffet og om aftenen et rigtig godt band og en drink i natklubben.

Farvel for denne gang Oslo - vi kommer helt sikkert igen -


- og goddag København:


Det har været en rigtig dejlig tur, som vi er parate til at tage igen så snart det kan lade sig gøre. Det varer dog nok et stykke tid, for nu er der lige blevet købt flybilletter til Grønland, som vi skal besøge i maj 2013! Da flybilletterne er billigere jo tidligere man køber dem, turde vi ikke vente, så nu ligger de klar til vi skal af sted nordpå!

3 kommentarer:

 1. Tillykke med købet af billetter.
  Det togt ser godt nok super ud. Jeg tror vi tager sådan en tur engang. Det kunne være sjovt, jeg har ikke besøgt Oslo, bare kørt igennem.
  Vi ses
  Knus fra Kirsten

  SvarSlet
 2. En dejlig tur I har haft, din bekrivelse vækker minder, min søster og jeg har boet i Oslo og sejlet derop, men med den gamle færge.
  Dejligt for jer, at billetterne til Grønland er på plads.
  Knus fra Esther

  SvarSlet
 3. Hvilke god ide at give Nicolai sådan en tur, det må have været skønt..... Måske vi skulle gøre det med Oliver ...

  Så kan nedtællingen til at komme til Grønland begynde. Tillykke med købet, det bliver en oplevelse for livet...

  Knus fra Mette

  SvarSlet