Mit fotoalbum - her kan du se, hvad jeg har fremstillet gennem årene!

19. december 2014

Sønderborg - min barndomsby

Jeg har lige været i Sønderborg nogle dage for at besøge min mor. Jeg er født og opvokset i Sønderborg, men er fraflyttet for mange år siden, men det er stadig her, jeg er "hjemme", fordi det er her, jeg har tilbragt hele min barndom og ungdom. Jeg har ofte tænkt på at tage rundt og se, hvordan "min" by ser ud i dag, så nu har jeg besluttet mig for, at når jeg er i Sønderborg, vil jeg opsøge nogle af de steder, jeg husker.

Da det jo foregår på gåben, er det selvfølgelig begrænset, hvor meget jeg kan nå på en gang. Denne gang blev det en travetur gennem den indre by. Her er lidt fotos fra turen.

Mølledammen, som ligger et stenkast fra den øverste ende af Perlegade (gågaden):


Øverste ende af Perlegade, hvor næsten hver anden butik i dag står tom, fordi man er flyttet ned i det nye indkøbscenter :


Nederste del af Perlegade med Rådhuset i baggrunden:


Marie Kirke, hvor jeg er konfirmeret i 1956. Kirketårnet er dog udskiftet siden dengang:


Sct. Jørgens Skole, hvor jeg tilbragte mine 9 års skolegang - i dag huser den VUC og er fuldstændig bygget om:


Rådhuset med Alspigen i forgrunden - en broncefigur lavet af billedhuggeren Adam Fischer i 1951:


Desværre er ikke ret meget bevaret af det helt gamle Sønderborg, og jeg blev da en smule rystet over, hvor lidt man har taget hensyn til, hvor man placerede de nye boligkasser, som jeg kalder dem! Hele det smukke havneområde er nu plastret til med rigmandsghettoer uden hensyn til, om de passer ind eller ej, men sådan er det desværre jo også her i Nyborg og sikkert mange andre steder, da der jo kan tjenes mange penge på havudsigt i dag!

Sønderborgs ældste hus i Kirkegade - nu ringridermuseum:


Kirkegade fra den modsatte ende:


Liljegade med Kirkegade og Marie Kirke i baggrunden:


Rundturen blev afsluttet med indkøb i "Borgen", det store nybyggede indkøbscenter, hvilket har betydet mange lukkede butikker i den øvre ende af gågaden:

4 kommentarer:

 1. Man kan ikke tage tilbage til dervarengang! Jeg har ikke været i Sønderborg efter det butiksmekka er kommet til.
  Tønder ligner heller ikke sig selv... Eller Frederikshavn...Eller...
  De butikscentre er en blandet fornøjelse... De vil også have en her i midtbyen... Hvorfor ikke satse på den gode, varierede, hyggelige gågade? Den slags er der jo ikke ret mange af mere!!!

  SvarSlet
 2. Alt ændrer og udvikler sig - også byerne med mere eller mindre held. Butikscentrene er nok kommet for at blive, og i menge år fremover vil det sikkert også bugne med tomme butikslokaler i Sønderborg.

  Sådan var det også i Kolding, da men byggede Kolding Storcenter, men i dag ved jeg, at det ikke er til at opdrive et tomt butikslokale i midtbyen, så mon ikke, nye butikker vil komme til efterhånden? Men det vil jo nok tage en hel del år, før Perlegade (gågaden) igen er fyldt med liv.

  SvarSlet
 3. Tak for turen. Måske skulle man besøge Sønderborg engang. Tror kun jeg har kørt igennem.
  Rigtig glædelig jul til dig og alle dine kære. Tak for det gamle år og alle vore hyggelige timer. Rigtig godt Nytår til jer to. Knus fra Kirsten

  SvarSlet
 4. Det skulle I gøre, Kirsten! Det er en dejlig by med et dejligt opland!
  Også rigtig glædelig jul til jer og jeres familier, og tak for mange gode timer i 2014. Det må gerne blive flere i det nye år!
  Knus, Annelise

  SvarSlet