Mit fotoalbum - her kan du se, hvad jeg har fremstillet gennem årene!

27. april 2010

Sviptur til Oslo

Netop hjemkommet fra en herlig sviptur til Oslo sammen med et par gode venner! Det er nu 4. gang, vi har været på denne skønne sejltur med Danmarks største passagerskib Pearl of Scandinavia, og bestemt ikke sidste gang.

Sejlturen op gennem Oslofjorden er hele turen værd. Vi afsejlede fra København søndag eftermiddag kl. 17.00, og efter en god nats søvn i en lille, men ganske udmærket kahyt, kunne vi nyde den utroligt smukke sejlads gennem fjorden fra skibets dæk!


Oslo er bestemt et besøg værd, og med 8 timers ophold her, kan man sagtens nå et godt stykke omkring med enten tog, bus eller båd.

Denne gang valgte vi at sejle med en af de små rutebåde til musumsøen Bygdøy, hvor vi på forhånd havde aftalt, at vi ville besøge Kon-Tiki museet. På den 15 minutter lange sejltur derud havde vi en skøn udsigt ind mod Oslo - her med rådhuset i baggrunden:


Det norske kongeskib så vi også fra søsiden:


Museet var rigtig spændende, og vi kunne både kigge på flåden Kon-Tiki, som Thor Heyerdals i 1947 sejlede 8000 sømil over Stillehavet fra Peru til Polynesien, samt sivbåden RA II, som han i 1970 sejlede tværs over Atlanten på 47 dage:


Tilbage i Oslo igen gik vi op til kongeslottet og hele vejen ned til havnen. Undervejs faldt vi lige over dette smukke farveorgie:


Vi gloede jo engang, da hovedstrøget Karl Johans Gate var lukket for trafik, og der holdt masser af motorcykelbetjente med blinkende lygter. På begge sider af gaden var der smykket med både det norske og det russiske flag, og omkring regeringsbygningen vrimlede det med sikkerhedsvagter og store, sorte biler. Vi gættede på, at der nok måtte være russisk statsbesøg, og da vi kom hjem, kunne vi læse i avisen, at den russiske præsident er på rundrejse i norden, så det har sikkert nok været hans limousine med nedrullede gardiner, vi så fare forbi os op mod slottet, godt beskyttet af politifolk og sikkerhedsvagter:


På vej tilbage til Pearl of Scandinavia var vi lige henne og kigge på den nye, spændende operabygning, som de var i fuld gang med at bygge, sidst vi besøgte Oslo:


Godt trætte efter mange indtryk og mange skridt, forlod vi kl. 17.00 Oslo for at sejle tilbage mod København. Undevejs kunne vi nyde den smukkeste solnedgang ud gennem Oslofjorden:


Efter ankomsten til København kl. 09.30 i dag, tirsdag, kunne vi så sætte os i toget med kurs mod Nyborg. Hjemme igen afsluttede vi turen med en let frokost, hvorefter vennerne fortsatte i egen bil mod Årup.

3 kommentarer:

 1. Ja sejlturen gennem fjorden til Oslo, er utrolig smuk, både når mørket falder på, og i fuld dagslys. Vi har nydt turen flere gange, og kan vi få det til at passe ind i ferien bruger vi gerne den ekstra tid på denne sejltur. Oslo er også en spændende by, vil gerne dertil igen.

  SvarSlet
 2. Ja, der er smukt i Oslo. Har I været i Vigelandsparken, den er et besøg værd.
  Det var et glædeligt gensyn(det er maaaaaange år siden) via dine billeder Annelise.
  Hilsen Esther

  SvarSlet
 3. Tak for jeres kommentarer!
  Esther, vi besøgte Vigelandsparken sidst vi var på den tur. Den er meget, meget spændende.
  Vi har besluttet os til en guidet byrundtur næste gang, vi stikker til Oslo. Jeg glæder mig allerede!

  SvarSlet