Mit fotoalbum - her kan du se, hvad jeg har fremstillet gennem årene!

9. december 2012

Endelig færdig.....!


Efter mange og lange kvaler har jeg endelig fået strikket en islandsk sweater færdig! Hvad jeg regnede med, ville tage ca. 14 dage, har taget mig 2 mdr.! De første 1½ måned med at strikke, regne, pille op, strikke, regne, pille op osv. osv.

Trøjen skulle jeg strikke for min søster, der ikke strikker selv. Hun ville gerne give sin yngste datter en sådan trøje i julegave, og så måtte moster jo i gang med strikkepindende!

Mønster og garn blev købt hos Martha Garn i Kolding. Det så rigtig godt ud, og jeg glædede mig til at komme i gang. Garnet er islandsk uld og en model kunne ses i butikken. Da jeg skulle samle bullen og ærmerne begyndte kvalerne. Først troede jeg, at jeg var begyndt forkert med mønstrene på ærmerne (de første udgave havde 3 stjernerækker både på ærmerne og bullen). De blev trevlet op, mønsteret gennemlæst og talt op endnu en gang, og nye ærmer blev strikket. Det hjalp ikke. Lige meget, hvor meget jeg talte, og prøvede at regne ud, hvordan mønsteret kunne fortsætte med yderligere 3 rækker stjerner, som blev mindre, alt efter, hvor meget maskeantallet var blevet reduceret undervejs, så var det komplet umuligt at få mønsteret til at være ens i begge sider ved raglanindtagningerne.

Til sidst blev det bare for meget, og jeg trevlede hele skidtet op endnu en gang, klagede min nød i en lokal garnforretning, og købte et nyt mønster fra Hjertegarn, hvor garntykkelsen var den samme. Så begyndte jeg forfra, og langt om længe kunne projektet afsluttes uden yderligere problemer. Meget passende, for i morgen skal jeg besøge min søster i Kolding, og så kan den blive afleveret.

Et nyt strikkeprojekt - sokker til yngstebarnebarnet - er påbegyndt. De bliver forhåbentlig færdige, inden jeg er hjemme igen.

I dag har jeg fået skåret alle trekanterne til mit nye slumretæppeprojekt i norsk strimmelteknik. Spændende, hvordan det udvikler sig!


Min husbond er eksperten udi adventsdekorationer her i huset. I dag har han, på opfordring fra undertegnede, lavet denne her - og med den vil jeg ønske alle jer, der læser dette, en rigtig dejlig adventstid:

4 kommentarer:

 1. Hold da helt op et stort arbejde med trøjen, men hvor er den blevet smuk. Den må bestemt gøre lykke ....
  Ham Michael har da mange talenter.
  Knus fra Mette

  SvarSlet
 2. Det var da gyseligt, at få købt et mønster, som slet ikke var lavet korrekt, hun burde give dig noget i erstatning for al den tid du har spildt på det mønster.
  Det strimmelteknik ser spændende ud.
  Flot dekoration
  Knus fra Esther

  SvarSlet
 3. Maga flot trøje, bare det var min :)
  Er meget spændt på din norske-strimmelteknik-tæppe
  Smuk dekoration.
  God tur til Kolding.
  Knus fra Kirsten

  SvarSlet
 4. Nej hvor er den blevet fin Annelise

  SvarSlet