Mit fotoalbum - her kan du se, hvad jeg har fremstillet gennem årene!

16. juni 2013

De første dage i Qinngorput

Det er jo begrænset, hvor meget vi kan komme rundt, da der i Nuuk området kun er ca. 90 km asfalteret vej. Vores ophold vil derfor være koncentreret omkring Nuuk og forstaden Qinngorput, hvor min søn Jan bor.

Det var dejligt at se, hvor lækker en lejlighed han har fået kun ca. 50 m fra vandkanten. At stå op om morgenen, og se ud over fjorden er ubeskriveligt!


De første 3 dage oplevede vi en snert af vinteren. Sne og kraftig, bidende kold blæst fra nord, så det var godt, vi havde taget vintertøjet med! Lidt ærgerligt, idet der gennem hele april måned havde været det skønneste forårsvejr. Men pyt, det er Grønland, og vi vil nyde opholdet uanset vejret!

Aktiviteterne måtte de første dage derfor begrænses til traveture i området, samt en enkelt indkøbstur til Nuuk. Jan og jeg valgte som det første at vandre så langt op af "Lille Malene" som det var muligt på trods af vejret. Vi var jo ikke kommet til Grønland for at sidde inden døre!

Qinngorput ligger med fjeldet Lille Malene på den ene side og Store Malene på den anden siden. Der lå stadig masser af sne, og udsigten var jo desværre en smule grumset på grund af snevejret.

Vi nåede godt og vel halvvejs op. Så kunne vi ikke komme længere på grund af for meget sne.

Hertil og ikke længere
Kig til nybyggeriet i Qinngorput
Jan skulle lige skyde et par fotos af "sin" by

Der blev også travet en tur i bidende kulde fra nord og snevejr:

Jan og Michael nyder kulden
Qinngorput i snevejr
Her bor Jan
Om aftenen inviterede Jan os på en lækker middag i Godthåb Bryghus:


Forretten bestod af røget laks og hellefisk, og til hovedret havde Jan og jeg valgt at smage en rensdyrbøf, mens Michael valgte en oksebøf. Portionerne var enorme, så forretten havde været rigeligt:

Røget laks og hellefisk
Rensdyrmørbrad
Vi nyder den lækre middag
Et udvalg af husets ølproduktion med en af de smukke kobberkedler i forgrunden:


Aftenen sluttede i baren med en smagsprøve af det nyeste bryg, som jeg har glemt, hvad hedder på dansk. På grønlands hedder den Qimuttioq:


Nu er vi meget spændte på vejret i morgen. Der er lovet bedre vejr, så vi satser på en sejltur i Jans båd, hvis ellers prognosen holder. Vejrudsigterne heroppe ændrer sig fra time til time, så vi ved ikke, hvordan vejret bliver, før vi står op i morgen!

2 kommentarer:

 1. Sikke en natur, bare jeg havde været med :)
  Skønne billeder.
  Knus

  SvarSlet
 2. Sikken en natur. Var du i vandet ? eller kan man slet ikke bade i Grønland ?
  Knus fra Esther

  SvarSlet