Mit fotoalbum - her kan du se, hvad jeg har fremstillet gennem årene!

11. april 2014

Ufo-gruppen i Berlin - del 1

Ufo-gruppen består af 5 vinterbadere, der mødes hver anden onsdag til at strikke eller sy - alt efter lyst og behov!

Efter at have sparet op i flere år, kunne vi endelig i mandags drage på en 4-dages tur til Berlin med næsten alt betalt. Hanne, Anne og Lena fløj fra Kastrup kl. 11.00 mandag formiddag, så de havde lige en halv dag mere i Berlin end Kirsten og jeg, som først skulle flyve fra Kastrup kl. 19.00, da Kirsten havde et vigtigt møde kl. 12.00, som hun ikke kunne flytte eller aflyse.

Allerede i toget havde Kirsten sørget godt for os med kaffe og kage:


Flyrejsen er så hurtig, at man med nød og næppe når at drikke den serverede kop kaffe, så lynhurtigt kom vi til lufthavnen Berlin Tegel og videre med bus de 8 km ind til Charlottenburg og hotellet, hvor vi skulle bo de næste 3 dage.


Vi besluttede os til at bruge den første dag til en sejltur rundt gennem Berlin, da vejrudsigten meldte regn både onsdag og torsdag:

Foråret er noget længere fremme her end i DK!
Berlins nye hovedbanegård fra vandsiden
Turen gennem det gamle Østberlin viste, hvordan der bliver bygget og renoveret overalt - her en boligblok bag ved en af de få gamle broer, der ikke blev sprængt i stykker under 2. verdenskrig:


Her sejler vi forbi et stykke af den forhadte mur. I dag står muren under det, tyskerne kalder "Denkmalschutz" - en beskyttelse af mindesmærker. Jeg er ikke helt klar over, om det betyder helt det samme som at noget er fredet:


Da sejlturen sluttede efter 2½ time, tog vi ud for at se et stykke af ingenmandsland, som i dag er lavet om til en bred allé. Til højre står en del af muren, og til venstre kan man se huse i det forjættede land, Vestberlin:

Alléen, der tidligere var ingenmandsland
En del af muren, hvor unge grafittimalere er i fuld aktivitet
Boligkvarter i Vestberlin
Den første dag i Berlin blev afsluttet med et fantastisk lækkert måltid i en vietnamesisk restaurant:


I morgen har vejrguderne lovet endnu mere regn, så vi beslutter os for at købe billet til turistbussen i 2 dage, så vi kan komme rund og se hele Berlin, for vi har i hvert fald fundet ud af, at U-Bahn-nettet er ret så bøvlet at finde rundt i, og da vi kun har de få dage, gider vi ikke bruge tid på at rende rundt dernede!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar