Mit fotoalbum - her kan du se, hvad jeg har fremstillet gennem årene!

15. april 2014

Ufo-gruppen i Berlin - del 2

Næste morgen købte vi 2-dages billet til sightseeing-bussen, og med møje og besvær fandt vi stoppestedet, hvorfra vi skulle starte turen. Her var overhovedet ingen afmærkninger, så ved at spørge os frem fandt vi stedet, og efter en halv times venten kom bussen da også.

Her startede vores rundtur, og mens vi sad i bussen, øsede det ned. Sådan ser muren ud fra bussen i regnvejr:

Da vi stod af - jeg husker faktisk ikke hvor - fik vi for alvor bevis for, at der er et par stykker i gruppen, der har et veludviklet shoppegen! Da Anne og jeg var trætte af at kigge på sko og tasker, valgte vi at splitte op og tage ud på egen hånd.

Vi gik først til Hackesche Höfe, et område på 8 baggårde, der er blevet restaureret, og hvor mange småbutikker har etableret sig. Her baggård nr. 1 - den absolut smukkeste:


Vi fortsatte nu for at finde en bus mod Brandenburger Thor. Undervejs kom vi bl.a. forbi domkirken:


Vi nøjedes dog med at gå ind i søjlegangen, da ingen af os havde lyst til at betale for at komme ind i kirken.

Vi passerede en bro, hvor der var opsat nogle rigtig smukke bronceskulpturer:

Anne poserer på kanten
Mig selv
Fra bussen fik vi et godt blik til fjernsynstårnet, inden vi nåede Brandenburger Tor:

Fjernsynstårnet under mørke skyer
Brandenburger Tor i regnvejr
De store søjler med parlamentsbygningen i baggrunden til venstre
Fra pladsen foran Brandenburger Tor er der udsigt til det jødiske mindesmærke - et område med søjler i forskellig højde og snorlige rækker:


Under mindesmærket kunne man komme ind og se mindetavler og plancher om de forfærdelige historier omkring udslettelsen af jøder under 2. verdenskrig. En barsk oplevelse!

Vi skulle jo også have noget at spise, og det blev en gang Bratkartoffeln mit Bratwurst på en hyggelig lille restaurant - et solidt måltid, som smagte herligt med en god Paulaner Dunkel til!


Efterhånden var det på tide og finde hjem til hotellet igen, og undervejs kom vi forbi parlamentsbygningen fra den anden side samt forbundspræsident Joachim Gaucks residens:

Parlamentsbygningen med glasgloben bagved
Forbundskanslerens residens
Der var fejl i bussens oplysningssystem over stoppesteder, så vi kom af et stoppested for tidligt. Det var heldigt nok, for det var lige uden for Schloss Charlottenburg, så vi benyttede lige lejligheden til at besigtige det fine slot og slotspladsen:


Herfra spadserede vi ad den snorlige allë hjem til hotellet, som ikke lå så langt derfra


På vejen opdagede vi en butik som så rigtig spændende ud med tekstilkunst. Vi troede, der var lukket, men damen, som viste sig at være en kunstner fra Bulgarien inviterede os indenfor, og jeg skal love for, hun gjorde, hvad hun kunne, for at sælge sine varer, som var fremstillet både af hende selv, men også andre udenlandske tekstilkunstnere:


Quiltet silketæppe med trådmaleri
Et lille udsnit af tæppet
Anne prøver kjoler
Det var dog forgæves, for ingen af os købte noget, da stilen nok ikke rigtig passede ind i vores hverdag i lille Nyborg!

Om aftenen spiste vi i en italiensk restaurant. Dejlig mad til billige penge og også her superfin betjening!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar