Mit fotoalbum - her kan du se, hvad jeg har fremstillet gennem årene!

10. september 2014

Søsterdage i hovedstaden - dag 1 og 2

Min dejlige lillesøster har inviteret mig til at tilbringe nogle dage sammen med hende i København. Det blev nogle helt fantastisk dejlige dage med sol og sommer - noget, vi ellers ikke har været forvænte med de sidste 14 dage!

Vores logi var en skøn lille lejlighed i Fiolstræde, så der var rig mulighed for at "opdage" det indre  København på en helt anden måde, end når min bedre halvdel er med. Han gider i hvert fald ikke ose rundt i alle de spændende sidegader til Strøget - mange små gader, som jeg aldrig før har besøgt. Når jeg er der sammen med Michael, er det allerhøjst Strøget, der bliver gået op og ned ad!

Lige et kig ind i "vores" stue:


Vi ankom onsdag eftermiddag til Nørreport Station, og da vi havde installeret os i lejligheden, sonderede vi lige området lidt, og så fik vi ellers travet det indre København tyndt om torsdagen. Meget af centrum er jo et kaos på grund af metrobyggeriet. Godt man ikke må leve med det til hverdag! På nogle af afskærmningerne har folk dog været ret så kreative. Her en morsom væg:


Lidt stemningsbilleder fra det hyggelige Nyhavn:


Da det var den 5. september, som jo nu er national flagdag for hjemvendte soldater, var tårnet på Christiansborg fint smykket med dannebrogsflag:


Vi var også så heldige at se vagtskiftet på Amalienborg, noget, jeg aldrig før har oplevet:


Frokosten blev indtaget i Kongens Have med udsigt til Rosenborg Slot:


Torvehallerne - et orgie af farver og dufte fra alle de spændende kulinariske lækkerier. Vi havde valgt selv at lave vores aftensmad, så der skulle lige indkøbes lidt grønsager til laksen, som var medbragt hjemmefra:


Godt fyldt op i hovedet af indtryk og med trætte fødder, kunne vi hygge os foran tv'et om aftenen. Der var ca. 100 kanaler, så der var nok at vælge imellem. Jeg fandt også hurtigt ud af, at nattesøvn skulle jeg nok ikke forvente så meget af i en 1. sals lejlighed midt i København, hvilket sandelig også holdt stik for mig, som jo er vant til fuldstændig ro om natten! Men pyt, jeg kan sove, når jeg en gang bliver gammel!

6 kommentarer:

 1. Du skal heller ikke sove når du er i København :) Skønne billeder du har taget. Man kan næsten mærke duften i Torvehallerne.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har da ret, Kirsten. Selvfølgelig skal man ikke sove, når man er i København, men én trænger nu til lidt hvile af og til - hehe!

   Slet
 2. Dejlige oplevelser du får med...
  Boligen ligner vores i Studiestræde... gulvene var skæve... og der var liv i gaden... Gitte og jeg har heldigvis altid øreproppermed,...hvis rejsekammeraten snorker!!!
  Håber du er frisk til flere indtryk af staden.

  SvarSlet
  Svar
  1. De skæve gulve havde vi også. Der var nok en højdeforskel fra den ene ende af stuen til den anden på 10 cm. Man følte virkelig man gik op eller ned ad bakke!
   Ørepropperne husker jeg næste gang!

   Slet
 3. Hvor ser det hyggeligt ud, skønne billeder...
  Var i forbi min søsters butik i Studiestræde? der hvor der er manequindukker udenfor ...
  KH Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv Mette, vi har helt sikkert været der, men husker desværre ikke, hvilken forretning, det var. Vi så jo så mange spændende butikker.
   Havde vi bare lige snakket om det, før jeg drog af sted, så vidste jeg, hvad jeg skulle kigge efter.

   Slet