Mit fotoalbum - her kan du se, hvad jeg har fremstillet gennem årene!

7. november 2009

15 år gammel UFO færdig!

For ca. 15 år siden, da jeg for alvor begyndte at sy patchwork, syede jeg, som et af de første projekter, et juletræstæppe efter fri fantasi. Resultatet ses her:


Kanterne flaner lidt, og quiltningen mangler på det nærmeste, men pyt, tæppet har været i brug lige siden, og kommer også til at ligge under juletræet i år.

Jeg fortsatte med at sy rhomber i julestoffer på pap, men inden de blev til noget, havde jeg opgivet, for jeg fandt hurtigt ud af, at i patchworkens verden er der mange og langt mere spændede udfordringer. Sparsommelig som jeg er, kunne jeg ikke nænne helt at kassere dem, for man ved jo aldrig, vel?.......

Sidste år til jul så min søde nabo Lisbeth mit tæppe, og hun fiskede lidt for, om jeg ikke ville sy et til hende også. Jeg viste hende æsken med rhomberne og sagde, at hvis hun kunne lide dem, behøvede hun ikke at købe stof, for så ville jeg gerne sy et juletræstæppe til hende af dem.

Som sagt så gjort, jeg gik i gang med at sy sammen, men tænkte ikke på at tælle, om jeg nu også havde stof nok! Næsten færdig opdagede jeg, at jeg manglede en ganske lille smule. Jeg skrev et indlæg her i min blog, men det gav ikke noget resultat. Stoffet er mindst 15 år gammelt, så det var nok tvivlsomt, om det kunne findes.

Jeg prøvede at indrykke en annonce på Dansk Patchwork Forenings hjemmeside, og - vupti - en sød dame fra Esbjerg skrev, at hun havde en hel del af netop dette stof, og jeg måtte da gerne købe et stykke. Størrelsen kunne jeg selv bestemme. Jeg valgte at købe ½ meter, for så kunne jeg få lukkekanten i samme stof.

Så manglede jeg blot den 3. farve. Det måtte Lisbeth så købe, men så sponsorerede min syveninde Connie det røde stof, og det eneste, der nu skulle investeres i, var bagside og mellemfoer (den tynde volumenvlies).

Det færdige resultat ses her:


Det er nok hverken min systil eller min smag i stofsammensætning i dag, men Lisbeth er glad for det, og jeg har nu en UFO mindre, og så er alt jo, som det skal være.

5 kommentarer:

 1. Beautiful. You did a great job. Love the design, colors & fabrics. Inspirational. Now I want to make one.

  Are you able to write a tutorial or share insight on where I might be able to get a pattern?

  SewCalGal
  www.sewcalgal.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Thank you for your nice comments!

  I'm not shure I can write a tutorial, because there is no pattern - only inside my head!

  I shall try to make some sketches with measurements and come back later. ;-)

  Annelise

  SvarSlet
 3. Hejsa min ven
  endelig færdig
  dejligt
  den er bare så fin
  knus quilter

  SvarSlet
 4. Tusen takk for koselig kommentar og velkommen til adventslotteri;)
  Det var så hyggelig at det kom en dansk med, den første danske på bloggen! Det var så inspirerende å kikke på din blogg, masse flotte ting her! Kommer snart tilbake!
  Ha en fin tirsdag;)

  SvarSlet
 5. Grattis till färdigställandet av UFOt! Snyggt och juligt!

  SvarSlet