Mit fotoalbum - her kan du se, hvad jeg har fremstillet gennem årene!

20. juli 2015

Weekendens sejltur til Præstefjorden.....

Søndag morgen kl. 07.00 mødtes vi ved båden med Jans kollega og chef Knud Erik og hans kæreste Sabine, som også bor og arbejder i Nuuk, samt hans søn Tobias og hans mor Irma - de to sidstnævnte er på besøg fra Danmark. Gæsterne medbragte forplejningen til hele dagen og turen startede da også med kaffe, rundstykker og basser!


Herefter satte vi kursen mod Præstefjorden. Inde i bunden udløber en ret stor elv, hvor det skulle være muligt at fange ørreder. Ørredsæsonen er så småt ved at komme i gang, men er meget sen i år på grund af den lange vinter, så om der fanges noget, er uvist.


Vejret og sejlturen der til var fantastisk, og efter nogle timer ankom vi til målet.
Som de første fragtes Irma og Knud Erik i land i gummibåden og derefter Tobias og Sabine. Jeg tager med Jan som sidste hold:


Myggenettene kom hurtigt frem, for der var bare myg overalt, men sådan er det jo i de grønlandske fjelde om sommeren, så vi var forberedt. Herefter begyndte opstigningen på fjeldet, indtil vi fandt en velegnet plads som basecamp:


Her ligger stadig masser af sne fra i vinter. Ren er den ikke mere, men fast og hård, så man kan gå på den:

Da vi fandt en velegnet plads, blev fiskegrejet gjort klar, mens vi andre, gennem myggenettet, nød den fantastiske natur langs med elven:Hvorfor drikke sodavand, når elvens vand er så rent, klart, koldt og lækkert?


Snørerne blev kastet ud, og som den eneste fik Jan en lille ørred på krogen, men næppe mad nok til 2 personer:


Aldrig i mit liv har jeg følt mig så omsværmet! De små stikkende bæster til myg var simpelthen overalt omkring os i håbet om et velegnet sted at forsyne sig med deres yndlingsspise - blod:


- og jo, man kan sagtens ryge med myggenet på:


Ved frokosttid blev engangsgrillene tændt på den store, flade klippe, som var særdeles velegnet som spisebord:

Det er altså ikke nemt at spise iført myggenet uden der ryger et par myg med ned:


Efter nogle timer, pakkede vi sammen og begyndte nedstigningen mod fjorden:


- her venter Irma og jeg på at blive hentet i gummibåden:


Jan skulle lige prøve, om her skulle være en fisk, men uden resultat, og hjemturen kunne begynde:


Første del af turen hjem forløb stille og roligt, men da vi ændrede sejlretning undervejs, fik vi rigeligt med vand og skumsprøjt indenbords, og efter en 12 timer lang dag i den friske luft kunne vi, godt trætte, men glade efter en yderst vellykket tur, pakke grejet sammen og køre hver til sit. Det har været rigtig dejligt at lære disse skønne mennesker at kende!

Jeg ville gerne have føjet et par små videoer til dette indlæg, men dem må jeg vise senere, når jeg har fundet ud af, hvordan man gør!

3 kommentarer:

 1. Wauu, sikke en skøn tur. Godt I har myggenet, håber også i har spray med, for det ser da noget vildt ud i de mængder.
  Knus

  SvarSlet
 2. Sikken en tur, må have været skøn, trods myggeplagen, der gav ekstra proteiner, til frokosten ;-)
  knus

  SvarSlet
 3. Pragtfuld oplevelse... all inclusive kan man vel kalde serveringen!
  Jeg nød i den grad sejlturene mellem isbjergene omkring Ilullissat.
  Glæder mig allerede til næste indlæg!

  SvarSlet